Říjen
Květák ála halušky z trouby
Květák na tento způsob přípravy pro mě byl novinkou. Moc originální provedení jídla od Kláry Michalové mě zaujalo jak na první pohled, tak na první ochutnání.
Kořeněná hrachová kaše s pečenou sezamovou mrkví
Ačkoliv si hrachovou kaši občas vařím a dávám si k ní pečenou zeleninu, nikdy jsem jí nedochucovala tak, jako Petr Klíma ve své pěkné Luštěninové kuchařce.
Pohanka s kysaným zelím, řepou a křenem
Z další kuchařky Petra Klímy – Obilovinové – jsem připravila tuto (pro mě) netradiční kombinaci, kterou jsem si teda moc oblíbila!! Na blog jsem připravila včetně receptu i krátkou recenzi kuchařek.
Dýňové lívance
Mňam! K tomuto receptu z listopadového Gurmetu není moc co dodat. Udělala jsem jen pár drobných změn a strašně moc jsem si pochutnala!