Výzva #kazdytydennovyrecept

Říjen

Květák ála halušky z trouby

Květák na tento způsob přípravy pro mě byl novinkou. Moc originální provedení jídla od Kláry Michalové mě zaujalo jak na první pohled, tak na první ochutnání.

Kořeněná hrachová kaše s pečenou sezamovou mrkví

Ačkoliv si hrachovou kaši občas vařím a dávám si k ní pečenou zeleninu, nikdy jsem jí nedochucovala tak, jako Petr Klíma ve své pěkné Luštěninové kuchařce.

pohanka se zelím

Pohanka s kysaným zelím, řepou a křenem

Z další kuchařky Petra Klímy – Obilovinové – jsem připravila tuto (pro mě) netradiční kombinaci, kterou jsem si teda moc oblíbila!! Na blog jsem připravila včetně receptu i krátkou recenzi kuchařek.

Dýňové lívance

Mňam! K tomuto receptu z listopadového Gurmetu není moc co dodat. Udělala jsem jen pár drobných změn a strašně moc jsem si pochutnala!