Domů » Avokádové tousty s krevetami
avokádový toust s krevetami

Avokádové tousty s krevetami

Surovina, která se mi vybaví, když se řekne „letní jídlo“, budou krevety. Hodí se na gril, na těstoviny, na rizotto, na salát anebo třeba na křupavé toustíky.

Připomínají nám dovolenou u moře. Jsou křehké, voňavé a mají delikátní chuť. Kdo má rád v jídle jemné tóny, ochutí si je třeba limetkou a mátou anebo kokosovým mlékem. Kdo to má rád ostřejší, zvolí kombinaci s čenskem nebo chilli. Krevetě zkrátka sluší všechno.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
1. 6. 2017

Já jsem si je tentokrát dala v lehce osvěžujícím provedení, a to s avokádovou pomazánkou a lehce štiplavým, nasládlým růžovým pepřem. Prostě takové jednoduché svěží jídlo, které se bude hodit ke sklence suchého bílého nebo růžového vína. A pokud máte rádi pikniky, je tohle jasná volba, kterou si zpestříte vaše letní menu.

Detaily receptu

Množství

1 porce

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • chléb

  • Avokádová pomazánka
  • 100 g avokáda

  • 1 lžička citronové šťávy

  • 1 lžička najemno pokrájeného oregana

  • ½ stroužku česneku

  • sůl

  • Krevety:
  • tygří krevety

  • citron

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • olivový olej

  • K tomu ještě:
  • chléb

  • okurka

  • rukola

  • červená cibule

  • růžový pepř

Postup

  • Krevety zbavené krunýře zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.
  • Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
  • Na opečené tousty natřete avokádo. Položte slabé plátky okurky, opečenou krevetu, slabý plátek cibule, rukolu a posypte růžovým pepřem.
Avokádový toust