Surovina, která se mi vybaví, když se řekne „letní jídlo“, budou krevety. Hodí se na gril, na těstoviny, na rizotto, na salát anebo třeba na křupavé toustíky.
Připomínají nám dovolenou u moře. Jsou křehké, voňavé a mají delikátní chuť. Kdo má rád v jídle jemné tóny, ochutí si je třeba limetkou a mátou anebo kokosovým mlékem. Kdo to má rád ostřejší, zvolí kombinaci s čenskem nebo chilli. Krevetě zkrátka sluší všechno.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 1. 6. 2017
Já jsem si je tentokrát dala v lehce osvěžujícím provedení, a to s avokádovou pomazánkou a lehce štiplavým, nasládlým růžovým pepřem. Prostě takové jednoduché svěží jídlo, které se bude hodit ke sklence suchého bílého nebo růžového vína. A pokud máte rádi pikniky, je tohle jasná volba, kterou si zpestříte vaše letní menu.
Detaily receptu
1 porce
30 minut
Ingredience
chléb
- Avokádová pomazánka
100 g avokáda
1 lžička citronové šťávy
1 lžička najemno pokrájeného oregana
½ stroužku česneku
sůl
- Krevety:
tygří krevety
citron
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
- K tomu ještě:
chléb
okurka
rukola
červená cibule
růžový pepř
Postup
- Krevety zbavené krunýře zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.
- Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
- Na opečené tousty natřete avokádo. Položte slabé plátky okurky, opečenou krevetu, slabý plátek cibule, rukolu a posypte růžovým pepřem.