Domů » Hroznový sirup s mátou

Hroznový sirup s mátou

Z Moravy jsme si přivezly plno sladkých hroznů, které už jsme nestačili ani jíst, ani rozdávat. A tak jsem se pustila do přípravy sirupu a uchovala tak tento moravský poklad v láhvičce.

…mimochodem, milovníci červeného vína se mohou v příštím roce těšit na exkluzivní vínka, které moravští vinaři vyšlou na trh. Počasí se zkrátka zadařilo.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
6. 10. 2015

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut

Množství: cca 200 ml

Suroviny:

  • 350g hroznů (tmavých, drobné bobulky)
  • 200ml vody
  • 200g třtinového cukru
  • 5 větviček máty

Postup:

  1. Hroznové víno otrhejte, vložte do kastrůlku.
  2. Zalije vodou, přidejte cukr a mátu.
  3. Vařte do zhoustnutí asi 45 minut.
  4. Skladujte v lednici.