Z Moravy jsme si přivezly plno sladkých hroznů, které už jsme nestačili ani jíst, ani rozdávat. A tak jsem se pustila do přípravy sirupu a uchovala tak tento moravský poklad v láhvičce.
…mimochodem, milovníci červeného vína se mohou v příštím roce těšit na exkluzivní vínka, které moravští vinaři vyšlou na trh. Počasí se zkrátka zadařilo.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 6. 10. 2015
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Množství: cca 200 ml
Suroviny:
- 350g hroznů (tmavých, drobné bobulky)
- 200ml vody
- 200g třtinového cukru
- 5 větviček máty
Postup:
- Hroznové víno otrhejte, vložte do kastrůlku.
- Zalije vodou, přidejte cukr a mátu.
- Vařte do zhoustnutí asi 45 minut.
- Skladujte v lednici.