Velikonoce se bez vajíčkové pomazánky neobejdou v mnoha domácnostech. Určitě máte svoje oblíbené recepty. Možná, že neopomenete tradiční pomazánku, kterou i nám dělávala babička. Strašně jsem jí milovala. Vedle tohoto receptu tu mám ještě inspiraci na dvě obměny, které zase připravuji ráda já.
Tradiční vajíčková pomazánka
Ingredience na 2 porce
4 vejce uvařená natvrdo
70 g majonézy
1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
½ středně velké cibule (50 g)
sůl a pepř
Vajíčková pomazánka s tvarohem a bylinkami
Ingredience na 2 porce
4 vejce uvařená natvrdo
100 g polotučného tvarohu
1 lžička (12 g) medové hořčice
½ lžíce najemno pokrájené pažitky
½ lžíce najemno pokrájené spařené kopřivy
10 – 15 g najemno pokrájené cibule
sůl a pepř
Vajíčková pomazánka s ředkvičkami
Ingredience na 2 porce
4 vejce uvařená natvrdo
100 g smetanového sýru typu lučina
60 g zakysané smetany
1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
2 ředkvičky (40 g)
1 větší nakládaná okurka (30 g)
sůl a pepř
řeřicha
Postup
- Vejce nakrájejte najemno. Ingredience na, řekněme, pojítko smíchejte dohromady s najemno pokrájenou zeleninou, případně bylinkami a dochuťte.