Domů » Datloví pavoučci
datloví pavoučci

Datloví pavoučci

Datloví pavoučci svou roztomilostí potěší děti nejen na Halloween. Dost pravděpodobně si je s vámi budou chtít tvořit i jindy během roku. Když už si budete připravovat cukrová očička z fondánu, rovnou si jich vyrobte raději více a uchovejte je ve vzduchotěsné krabičce.

Pro přípravu pavoučků jsem použila černé kakao, které dodalo datlové hmotě sytou tmavou barvu. Pokud nemáte černé, použijte klasické kakao. A klidně sáhněte po raw kakau, které je zdravější, než klasické, protože v sobě uchovalo více cenných látek. Datle medjool raději ale za žádné jiné neměňte – mají skvělou chuť a především měkkou dužinu. Po rozmixování nezůstanou v pastě žádné kousky, hmota bude pěkně tvárná s medovou chutí.

Datloví pavoučci

Na 5 porcí potřebujete:

  • 5 datlí medjool
  • 20 g mandlí
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička kakaa (ideálně černé)
  • ½ lžičky kokosového tuku
  • Slané tyčinky
  • Dýňová semínka
  • Fondán
  • Čokoláda
  • *Můžete místo fondánu použít hotová cukrová očička

Postup:

  1. Datle vypeckujte a vložte do mixéru.
  2. Přidejte madle, skořici, kakao, kokosový tuk a mixujte, dokud se mandle nerozmělní a ingredience se nespojí do pospolité hmoty.
  3. Z datlové hmoty vyválejte 5 kuliček. Pokud by se vám hmota špatně vyvalovala, uložte ji na chvíli do mrazáku.
  4. Z fondánu vyválejte 5 malých párů kuliček. Rozpusťte čokoládu a pomocí párátka udělejte na kuličky tečku. Nechte zaschnout.
  5. Do datlových kuliček vsuňte z každé strany po 4 kouscích nalámaných tyčinek.
  6. Dýňová semínka překrojte napůl a oba kousky zasuňte do kuliček v přední části. Nad „kusadla“ z dýňových semínek přilepte pomocí rozpuštěné čokolády připravená očička.
datloví pavoučci