Domů » Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Jednoduchá kombinace surovin, která těstovinám prostě sluší.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
18. 5. 2015

Doba přípravy: 40 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

Na těstoviny se zpracuje 1 vejce se 100g hladké mouky (semoliny– vysokolepkové mouky)

  • 1 šalotka
  • 1 vrchovatá lžíce rajčatové pasty (nebo kvalitního koncentrovaného rajského protlaku, seženete v Marks&Spencer)
  • 1 stroužek česneku
  • 5 cherry rajčátek, překrojených napůl
  • 40g cukrového hrášku, překrojené našikmo
  • 4cl suchého vína
  • Snítka rozmarýnu, nasekaný najemno
  • Cukr
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Parmezán

Postup:

  1. Připravte si těsto na těstoviny. Množství mouky je orientační a proto raději zezačátku zpracovávejte vejce s menším množstvím mouky a pak postupně přidávejte. Těsto rozválejte na tenký plát, z něhož nařežete dlouhé nudle široké asi 7mm. Nechte je chvíli stranou lehce prosušit.
  2. Poté těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě al dente.
  3. Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje. Šalotku nakrájejte najemno a nechte jí zpěnit.
  4. Přidejte do pánve rajčatovou pastu a najemno podrcený česnek. Přisypte špetku cukru a promíchejte. Když se česnek rozvoní, přilijte víno a najemno nasekaný rozmarýn. Nechte tekutinu odpařit a zalijte 0,5 dl vody.
  5. Do pánve přidejte cukrový hrášek a cherry rajčátka. Lehce osolte a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Trvá to asi minutu.
  6. Do pánve přidejte scezené těstoviny, promíchejte a servírujeme. Na talíři posypejte hoblinkami parmezánu.