Domů » Špenátová omeleta s rajčátky

Špenátová omeleta s rajčátky

Den bez masa? S touto skvělou omeletou se špenátem, šťavnatými rajčátky a jemnou mozzarellou si po masu ani nevzdychnete.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
15. 5. 2015

Doba přípravy: 15 minut

Množství: cca pánvička Ø18cm

Suroviny:

  • 3 vejce
  • Smetana 30%
  • 2 menší nebo 1 silnější jarní cibulka
  • 3 cherry rajčátka
  • 20g mozzarelly
  • Čerstvé bylinky (oregano)
  • Hrst špenátu
  • Olej

Postup:

  1. Troubu zapněte na 250 °C na horní ohřev nebo na režim grilování.
  2. Cibulku nakrájejte na plátky. Rajčátka rozpůlte. Vejce rozšlehejte, lehce zalijte smetanou, ochuťte solí a pepřem, společně prošlehejte.
  3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibulku a lehce orestujte. Přidejte špenát, nechte jej lehce ovadnout a zalijte vejci. Obracečkou rozrušujte srážející se vejce, dokud přestane tekutá směs zalévat vařečkou odhrábnutou část směsi.
  4. Do omelety vmáčknejte rozpůlená rajčátka řezem nahoru. Pokud máte pánev s ocelovou rukojetí, můžete ji vložit pod gril nebo na horní rošt do trouby. Jelikož ne každý je vlastníkem celokovové pánve, počká, až omeleta zatuhne a pak ji lehce přendá na plech a vloží do trouby. Zapékejte, dokud omeleta nezezlátne a nebude držet tvar.
  5. Omeletu vyndejte z trouby, posypejte natrhanou mozzarellou a posypejte čerstvými bylinkami.