Tak málo stačí k dokonalé lahůdce z grilu. Masíčko je pěkně šťavnaté a jeho chuť vám připomene dálné vůně orientu.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 12. 6. 2015
Doba přípravy: 15 minu
Doba marinování: nejlépe 2 hod. ale postačí i 20 minut
Doba grilování: asi 10 minut
Množství: 2 porce
Suroviny:
- 200g kuřecích prsou
- 20ml sójové omáčky
- 40g medu
- 20g oleje
- 7ml rybí omáčky
- ½ lžičky sušené citronové trávy
- Sezamová semínka
Postup:
- Olej, med, rybí omáčku a citronovou trávu prohřejte.
- Maso nakrájejte na drobné kostky a naložte jej nejlépe na dvě hodiny do marinády.
- Špejle namočte asi na 20 minut do vody. Poté na ně napichujte kousky masa.
- Špízy vložte na gril a během opékání je obracejte a potírejte marinádou. Grilujte asi 10 minut, dokud není maso pevné.
- Na talíři posypte sezamovými semínky