Domů » Kuřecí špízy v medové marinádě

Kuřecí špízy v medové marinádě

Tak málo stačí k dokonalé lahůdce z grilu. Masíčko je pěkně šťavnaté a jeho chuť vám připomene dálné vůně orientu.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
12. 6. 2015

Doba přípravy: 15 minu
Doba marinování: nejlépe 2 hod. ale postačí i 20 minut

Doba grilování: asi 10 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 200g kuřecích prsou
  • 20ml sójové omáčky
  • 40g medu
  • 20g oleje
  • 7ml rybí omáčky
  • ½ lžičky sušené citronové trávy
  • Sezamová semínka

Postup:

  1. Olej, med, rybí omáčku a citronovou trávu prohřejte.
  2. Maso nakrájejte na drobné kostky a naložte jej nejlépe na dvě hodiny do marinády.
  3. Špejle namočte asi na 20 minut do vody. Poté na ně napichujte kousky masa.
  4. Špízy vložte na gril a během opékání je obracejte a potírejte marinádou. Grilujte asi 10 minut, dokud není maso pevné.
  5. Na talíři posypte sezamovými semínky