Rozhodla jsem se spojit pár mých nejoblíbenějších surovin…dobře – surovin, které jsou v mém žebříčku top surovin. Představte si, když jsem si je dopřála všechny pohromadě! Uplně jsem šílela blahem, když jsem se zakousla do sladké pečené brambory, která spolu s oříškovou chutí quinoy sklouzla do krku na svěží vlně špenátu. Quinoa nakopla jemnou chuť piniových oříšků, které zápasily s limetkou o prim v žebříčku chutí spolu se špenátem. Ten salátu dodal svěžet a bazalka nakonec způsobila ještě větší průlom mezi nebem a mou miskou s mým (aktuálně) nejoblíbenějším salátem.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 21. 2. 2016
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 50 g quinoy
- 120 g batátu, oloupaného
- 10 g zelené části jarní cibulky
- 40 g špenátu (mladého)
- Velká hrst bazalky (nešetřete s ní)
- 1 polévková lžíce piniových semínek
- Limetová šťáva
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Postup:
- Uvařte quinou a dejte vychladit.
- Batáty nakrájejte na malé kostičky, v míse promíchejte s trochou oleje, solí a pepřem. Rozložte na pečící papír, vložte do předehřáté trouby a pečte při 210 ⁰C do změknutí. Bude to trvat 10 – 15 minut. Pak batáty vyndejte z trouby a nechte na talíři vystydnout.
- V míse prošlehejte lžíci olivového oleje se lžící limetové šťávy. Přidejte špetku soli a trochu čerstvě mletého pepře. Zamíchejte.
- Cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Špenát nasekejte ostrým nožem na drobné kousky. To samé udělejte s bazalkou. Nasypte do mísy.
- Zálivku ještě jednou prošlehejte, nalijte na salát. Přisypte quinou, batáty, piniová semínka a promíchejte.