Tento recept bych asi nevymyslela, kdyby mi k tomu nedala podnět nabídka nových speciálních druhů mouk na Rohlíku, mezi něž patří i celozrnná rýžová mouka. Neváhala jsem a objednala si ji, i když jsem v tu chvíli ještě nevěděla, co z ní upeču. Nakonec vznikly tyto bábovičky, které jsou bez lepku, vajec a mléka. Měla jsem tak hotový zdravý základ snídaně, který jsem doplnila jogurtem a čerstvým ovocem.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 15. 5. 2016
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 30 minut
Množství: 6 bábovek (muffinů)
Suroviny:
- 130 g oloupaných jablek
- 20 g kokosového tuku + na vymazání formiček
- 30 g třtinového cukru
- 10 g karobového nebo kakaového prášku
- 10 g strouhaného kokosu + na vysypání formiček
- 150 g rýžové celozrnné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Formičky na malé bábovky nebo muffiny vymažte kokosovým tukem a vysypte nastrouhaným kokosem.
- Jablka nastrouhejte najemno. V míse rozetřete cukr s kokosovým tukem. Přimíchejte jablka. Dále přisypte rýžovou mouku smíchanou s kypřícím práškem, karob nebo kakao, kokos a promíchejte. Naplňte formičky a vložte do trouby. Pečte 30 minut.