Domů » Kokosový koláč s mangem a banánem

Kokosový koláč s mangem a banánem

Jedno těsto, jedna krémová náplň = 3 vrstvy neodolatelného pokušení se šťavnatým ovocem a kokosovým nádechem. Tento koláč byl experimentem, který se opravdu povedl. Jak si tím můžu být jistá? Ztratil se o dost rychleji, než je u nás doma zvykem.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
17. 4. 2015

Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 50 minut

Množství: forma Ø27cm

Suroviny:

Těsto:

  • 230g hladké mouky
  • 40g strouhaného kokosu
  • 110g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 130g másla
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Náplň:

  • 250g tučného tvarohu
  • 250ml 30% smetany
  • 160g kokosového mléka
  • 2 větší vejce
  • 70g moučkového cukru
  • 1 zralý banán
  • 3/4  manga

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 ˚C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem.
  2. V misce smíchejte sypké suroviny na těsto. Přidejte žloutek a pokrájené máslo. Máslo v moučné směsi důkladně rozemněte a promíchejte. Vytvořte drobenku, která se bude po stisknutí mačkat.
  3. Mango nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Banán pokrájejte na půlcentimetrové plátky.
  4. V další misce důkladně promíchejte suroviny na náplň.
  5. Do dortové formy nasypte něco málo přes polovinu sypké směsi a umačkejte ji do rovnoměrně silné vrstvy. Nalijte na těsto náplň a rovnoměrně do náplně rozprostřete ovoce. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
  6. Po 20 minutách posypte zbylou sypkou směsí a pečte dalších 40-50 minut.
  7. Koláč nechte ve formě zchladnout.