Domů » Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým přelivem

Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým přelivem

Bábovičky jsou plné zdraví a chuti. Jejich vláčná konzistence a ovocná chuť potěší nejen milovníky zdravého jídla, ale i hříšníky, kteří dychtí po sladkém.

Nejen na víkend, ale kdykoliv si můžete vykouzlit tuto  vynikající snídani, anebo zdravý dezert.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
10. 4. 2015

Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 30 minut

Množství: 6 ks

Suroviny:

  • 40g ovesných vloček
  • 140ml sójového mléka
  • 40g třtinového cukru (nebo xylitolu)
  • 80g zralého banánu
  • 60g celozrnné mouky (pšeničné/špaldové)
  • 20g hladké mouky
  • 5g kypřícího prášku s vinným kamenem (nebo kypřícího prášku do pečiva) (prodává např. Dr. Oetker nebo seženete v obchodě se zdravou výživou)
  • + olej na vytření báboviček
  • + moučkový cukr na posypání
  • + sójový jogurt nebo smetana
  • + maliny na ozdobení

Malinový sirup:

  • Hrst malin + lžíce cukru

Postup:

  1. Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.
  2. Bábovičky o průměru 7cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu předehřejte na 18 0 ̊C.
  3. V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou.
  4. Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut.
  5. Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.
  6. Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3-5minut do zhoustnutí.
  7. Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.

Něco navíc:

Do báboviček můžete podle vaší chuti přidat lžíci kakaa nebo karobu.