Výjimečně v tomto týdnu publikuju na blogu dva recepty. Ve čtvrtek jsem vám předala inspiraci z kuchařky Jíme zdravě – kuřecí nugetky, které jsem doplnila vlastním receptem na kadeřávkový salát, a teď bych vám chtěla naservírovat ještě další můj oblíbený recept z této edice kuchařek. Ale jelikož jde o recept převzatý, nechtěla bych vás další týden o inspiraci z vlastní „dílny“ ochudit. Takže tady je druhý recept, u kterého si na sociálních sítích můžete o 2 sady těchto 3 skvělých kuchařek zasoutěžit.
Kdo by si chtěl podle Jíme zdravě uvařit někdo něco už teď, můžete se inspirovat na webu anebo Insta a FB.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 8. 9. 2019
Stejně jako řada dalších receptů v kuchářkách Jíme zdravě, i tenhle je velice rychlý a snadný. Během chvíle máte hotový oběd nebo večeři. V postupu jsem akorát změnila dobu přidání česneku, protože jsem ho nechtěla opékat na začátku, aby nezhořkl a přidala jsem ho o pár kroků později. Jinak kombinace chutí je fakt dobře vyladěná!
A co k tomu? Pokud stojí někdo o low carb variantu, bude skvělá pečená zelenina – lilek, cuketa, paprika a cibule s jemnějšími bylinkami. Jinak se skvěle hodí i opečená tortilla, bulgur, zeleninový cous cous nebo klidně polentová kaše.
Detaily receptu
2 porce
15 minut
LEPKU
Ingredience
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
200 g krůtích prsou
½ lžíce dijonské hořčice
½ lžičky kari koření
¼ lžičky kayenského pepře
½ lžičky mletého koriandru
150 g uvařené cizrny
200 g krájených rajčat z plechovky
100 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
Postup
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou šalotku. Krůtí prsa nakrájejte na menší kostky nebo nudličky a přidejte k cibuli. Opékejte asi 5 minut. Pak přidejte prolisovaný česnek, dijonskou hořčici, kari koření, kayenský pepř a koriandr. Osolte a opékejte 1 – 2 minuty při mírné teplotě, aby se česnek nespálil.
- Přidejte cizrnu a rajčata, podlijte vývarem, lehce opepřete a vařte do zhoustnutí.