Domů » Krůtí směs s cizrnou
krůtí maso s cizrnou

Krůtí směs s cizrnou

Výjimečně v tomto týdnu publikuju na blogu dva recepty. Ve čtvrtek jsem vám předala inspiraci z kuchařky Jíme zdravě – kuřecí nugetky, které jsem doplnila vlastním receptem na kadeřávkový salát, a teď bych vám chtěla naservírovat ještě další můj oblíbený recept z této edice kuchařek. Ale jelikož jde o recept převzatý, nechtěla bych vás další týden o inspiraci z vlastní „dílny“ ochudit. Takže tady je druhý recept, u kterého si na sociálních sítích můžete o 2 sady těchto 3 skvělých kuchařek zasoutěžit.

Kdo by si chtěl podle Jíme zdravě uvařit někdo něco už teď, můžete se inspirovat na webu anebo Insta a FB.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
8. 9. 2019

Stejně jako řada dalších receptů v kuchářkách Jíme zdravě, i tenhle je velice rychlý a snadný. Během chvíle máte hotový oběd nebo večeři. V postupu jsem akorát změnila dobu přidání česneku, protože jsem ho nechtěla opékat na začátku, aby nezhořkl a přidala jsem ho o pár kroků později. Jinak kombinace chutí je fakt dobře vyladěná!

A co k tomu? Pokud stojí někdo o low carb variantu, bude skvělá pečená zelenina – lilek, cuketa, paprika a cibule s jemnějšími bylinkami. Jinak se skvěle hodí i opečená tortilla, bulgur, zeleninový cous cous nebo klidně polentová kaše.

krůtí maso s cizrnou

Detaily receptu

Množsví

2 porce

Doba přípravy

15 minut

Bez

LEPKU

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 šalotka

  • 1 stroužek česneku

  • 200 g krůtích prsou

  • ½ lžíce dijonské hořčice

  • ½ lžičky kari koření

  • ¼ lžičky kayenského pepře

  • ½ lžičky mletého koriandru

  • 150 g uvařené cizrny

  • 200 g krájených rajčat z plechovky

  • 100 ml zeleninového vývaru

  • sůl

  • pepř

Postup

  • V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou šalotku. Krůtí prsa nakrájejte na menší kostky nebo nudličky a přidejte k cibuli. Opékejte asi 5 minut. Pak přidejte prolisovaný česnek, dijonskou hořčici, kari koření, kayenský pepř a koriandr. Osolte a opékejte 1 – 2 minuty při mírné teplotě, aby se česnek nespálil.
  • Přidejte cizrnu a rajčata, podlijte vývarem, lehce opepřete a vařte do zhoustnutí.