Domů » Míša řezy
míša řezy

Míša řezy

Míša řezy – kdo by je nemiloval?! Přiznám se, že tohle je dezert, kterému neodolám ani já. Kombinace svěžího a mírně nakyslého tvarohu s lahodnou a sladkou čokoládou spolu s nadýchaným a vláčným piškotem je zkrátka k zbláznění skvělá!

Přiznám se, že když jsem pro Eta blog tento recept připravovala, měla jsem trochu obavy – resp. mám obavy z máslového krému, aby se nezdrcl. Je proto potřeba důkladně myslet na to, aby ingredience na krém dostaly pokojovou teplotu a dobře se propojily. Kdyby každá byla jinak teplá nebo studená, opravdu by hrozilo, že krém nebude hladký, ale vznikne hrudkovitá hmota, která nebude pospolitá a nebude působit a chutnat dobře.

Míša řezy

INGREDIENCE NA PLECH 30X35 CM

  • Korpus:
  • 6 vajec – žloutky a bílky zvlášť
  • špetka soli
  • 50 ml horké vody
  • 130 g moučkového cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • 50 g kakaa
  • ½ lžičky sody – 4 g
  • 90 g oleje
  • Krém:
  • 500 g polotučného měkkého tvarohu z vaničky
  • 250 g tvarohu z pozlátka (tučného)
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • Poleva:
  • 200 g čokolády
  • 50 g másla
  • 50 g smetany ke šlehání

Postup:

  1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do hustého sněhu.
  2. Žloutky šlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Přilijte 50 ml horké vody a promíchejte.
  3. V misce promíchejte sypké suroviny – mouku, kakao a sodu. Vsypte je do mísy spolu s olejem a prošlehejte. Do těsta vmíchejte pomocí vařečky sníh.
  4. Těsto nalijte do pečicí formy vyložené pečicím papírem a vařečkou uhlaďte.
  5. Pečte při 180 °C (horkovzduch) 10 – 15 minut. Nechte vychladnout.
  6. Z lednice si vyndejte tvaroh a máslo, aby dostaly pokojovou teplotu. Prošlehejte s moučkovým cukrem a rozetřete na korpus.
  7. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Vmíchejte na kostičky pokrájené máslo a smetanu a nechte rozpustit.
  8. Polevu rozlijte po povrchu dezertu, uhlaďte a nechte vychladit.