Míša řezy – kdo by je nemiloval?! Přiznám se, že tohle je dezert, kterému neodolám ani já. Kombinace svěžího a mírně nakyslého tvarohu s lahodnou a sladkou čokoládou spolu s nadýchaným a vláčným piškotem je zkrátka k zbláznění skvělá!
Přiznám se, že když jsem pro Eta blog tento recept připravovala, měla jsem trochu obavy – resp. mám obavy z máslového krému, aby se nezdrcl. Je proto potřeba důkladně myslet na to, aby ingredience na krém dostaly pokojovou teplotu a dobře se propojily. Kdyby každá byla jinak teplá nebo studená, opravdu by hrozilo, že krém nebude hladký, ale vznikne hrudkovitá hmota, která nebude pospolitá a nebude působit a chutnat dobře.
Míša řezy


INGREDIENCE NA PLECH 30X35 CM
- Korpus:
- 6 vajec – žloutky a bílky zvlášť
- špetka soli
- 50 ml horké vody
- 130 g moučkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- 50 g kakaa
- ½ lžičky sody – 4 g
- 90 g oleje
- Krém:
- 500 g polotučného měkkého tvarohu z vaničky
- 250 g tvarohu z pozlátka (tučného)
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- Poleva:
- 200 g čokolády
- 50 g másla
- 50 g smetany ke šlehání
Postup:
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli do hustého sněhu.
- Žloutky šlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Přilijte 50 ml horké vody a promíchejte.
- V misce promíchejte sypké suroviny – mouku, kakao a sodu. Vsypte je do mísy spolu s olejem a prošlehejte. Do těsta vmíchejte pomocí vařečky sníh.
- Těsto nalijte do pečicí formy vyložené pečicím papírem a vařečkou uhlaďte.
- Pečte při 180 °C (horkovzduch) 10 – 15 minut. Nechte vychladnout.
- Z lednice si vyndejte tvaroh a máslo, aby dostaly pokojovou teplotu. Prošlehejte s moučkovým cukrem a rozetřete na korpus.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Vmíchejte na kostičky pokrájené máslo a smetanu a nechte rozpustit.
- Polevu rozlijte po povrchu dezertu, uhlaďte a nechte vychladit.