Ke snídani, svačině – do práce i do školy, na výlety i na jiné cesty… Müsli muffiny jsou zdravé, výživné a skvěle chutnají. Nejvíc, když je doplníte jogurtem – tak je mám nejradši.
Müsli muffiny jsou plné vlákniny, zdravých tuků i vitaminů. Právě díky vláknině a tukům dokážou zasytit na poměrně dlouhou dobu.
Bez vážení
Recept jsem připravila tak, abyste si zvládli muffiny připravit i bez vážení a měření. Nicméně pro ty, co raději používají přesné míry, jsem množství ingrediencí převážila. Tak jako tak je recept jednoduchý a zvládnete ho například i s dětmi. Ty se aspoň skvěle zabaví a vy se možná během pečení odreagujete 🙂
Recept jsem připravila ve spolupráci s Eta.
Müsli muffiny
Detaily receptu
8 kousků
15 minut
35 minut
Ingredience
1 větší, zralý banán – cca 120 g
2 lžíce/50 g másla + na vymazání
2 lžíce/60 g medu
2 vejce
1 hrnek/110 g ovesných vloček
1 hrnek/110 g jemných ovesných vloček
1 lžíce/15 g slunečnicových semínek
1 lžíce/15 g dýňových semínek
2 lžíce/30 g lněného semínka
– – – celkem asi 1/3 hrnku semínek
½ hrnku/70 g nahrubo nasekaných mandlí (příp. jiných ořechů nebo mix)
2 hrsti/20g lyofilizovaného ovoce (maliny, borůvky)
1 hrst/30 g rozinek
½ hrnku/80 g celozrnné hladké špaldové mouky
½ lžičky/3 g sody
½ lžičky skořice, můžete použít i mletou vanilku nebo citronovou kůru
Postup
- Banán rozmačkejte na kaši. Máslo s medem rozehřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté smíchejte s banánem. Přidejte vejce a promíchejte.
- Ve větší míse smíchejte všechny ostatní ingredience. Poté spojte se směsí, kterou jste si připravili v první misce.
- 3. Formu na muffiny vymažte máslem. Naplňte těstem. Jen lehce přimáčkněte lžící, ale není nutné těsto do formy pěchovat, sedne si během pečení samo. Pečte při 180 °C 35 minut.
- 4. Nechte vychladnout a poté podávejte. Muffiny skvěle chutnají s jogurtem (a mátovým čajem).