Ovesné i jiné obilné kaše k snídani miluje spousta z nás. Já je snídám v takových 97 %, a to převážně ty ovesné. Někdy si ji vylepším mákem, jindy karobem, macou… Dochutit se dají různě. Hlavně navrchu nesmí chybět ovoce a semínka 🙂 A co to celé zapéct? Zkoušeli jste to?
Zapečená ovesná kaše kombinuje několik skvělých věcí. Najdeme v ní to, co milujeme na sladkých ovocných koláčích – vůni a šťavnaté rozpečené ovoce. Zároveň si užíváme krémovitou konzistenci, na kterou jsme zvyklí u ovesných kaší. A neopomenu ani ten bonus, že jde pořád o zdravou snídani. Takže si dopřáváme vlastně takový zdravý dezert bez výčitek, s nímž se den startuje jedna báseň.
Zapečená ovesná kaše s ostružinami
Detaily receptu
2 porce
5 minut
do 5 minut
20 minut
Ingredience
100 g ovesných vloček
400 ml (rostlinného) mléka – použila jsem vanilkové rýžové mléko
1 banán
1/2 lžíce másla + na vymazání zapékací formy
2 hrsti ostružin
1 lžíce chia semínek
Postup
- Ovesné vločky alespoň 4 hodiny předem namočte v mléce (můžete případně použít i vodu).
- Banán rozmačkejte na malé kousky a přidejte k vločkám. Přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí asi 3 – 4 minuty. Poté přidejte máslo, ostružiny, semínka a promíchejte.
- Vymažte zapékací mísu máslem a ovesnou kaši do ní rozprostřete. Pečte při 200 °C 20 minut.