S obavami, že se knedlíčky rozvaří, jsem došla úspěšně ke zdárnému konci svého experimentu. Nebojte se ozkoušet je také.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 19. 3. 2014
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
Těsto na knedlíky:
- 2 menší brambory uvařené ve slupce – 120 g oloupaných
- 70 g mrkve
- ½ vejce
- Asi 7 lžic polohrubé mouky
- Špetka muškátového oříšku
- Sůl
Náplň:
- 50 g přírodního tofu
- 1 lžíce nastrouhaného parmezánu
- ½ vejce
- Asi ½ lžičky sušeného česneku
- 1 polovina sušeného rajčete
- Hladkolistá petrželka
- 1 – 2 lžíce oleje
Postup:
- Do kastrolu nalijte vodu a přiveďte k varu. Mrkev oloupejte a vcelku uvařte doměkka. Vyndejte z vody a nechte vychladnout.
- Tofu rozmačkejte vidličkou a smíchejte s ostatními surovinami na náplň.
- Vychladlé a oloupané brambory prolisujte.
- Mrkev s polovinou vejce rozmicujte na kaši a přidejte k prolisovaným bramborám, přidejte mouku, osolte, ochuťte muškátovým oříškem a rychle zpracujte těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
- Těsto rozdělte na 3 díly. Z každého kusu těsta urvořte placku. Do středu dejte třetinu náplně a zabalte knedlík.
- Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a pod poklicí vařte 7 minut.
- Petržel nasektejte nadrobno a smíchejte s olejem. Knedlíky jím na talíři přelijte