Domů » Kopřivová polévka s vejcem

Kopřivová polévka s vejcem

Maminčina kopřivová polévka… náš tradiční domácí start jara.

Vzpomínám si, jak jsme si jí vařívaly na zahradě na plotně. Mělo to úžasnou atmosféru.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
20. 3. 2014

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 4 porce

Suroviny:

  • ½ cibule
  • 1-2 lžíce oleje
  • 30 g rýže
  • 700 ml drůbežího vývaru
  • 2 hrsti spařených kopřiv
  • 1 vejce
  • Sůl

Postup:

  1. Rýži propláchněte a uvařte v osolené vodě doměkka (použila jsem rýži basmati).
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm nechte zesklovatět. Zalijte vývarem, osolte a přiveďte k varu. Přidejte  kopřivy nakrájené nadrobno.
  3. Vejce rozklepněte do hrnečku a rozkvedlejte vidličkou. Vejce za stálého míchání přilijte k polévce. Krátce povařte a nakonec přidejte rýži.