Domů » Bramborovo-mrkvové knedlíčky s rajčatovým tofu a petrželovým olejem

Bramborovo-mrkvové knedlíčky s rajčatovým tofu a petrželovým olejem

S obavami, že se knedlíčky rozvaří, jsem došla úspěšně ke zdárnému konci svého experimentu. Nebojte se ozkoušet je také.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
19. 3. 2014

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

Těsto na knedlíky:

  • 2 menší brambory uvařené ve slupce – 120 g oloupaných
  • 70 g mrkve
  • ½ vejce
  • Asi 7 lžic polohrubé mouky
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl

Náplň:

  • 50 g přírodního tofu
  • 1 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • ½ vejce
  • Asi ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 polovina sušeného rajčete
  • Hladkolistá petrželka
  • 1 – 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Do kastrolu nalijte vodu a přiveďte k varu. Mrkev oloupejte a vcelku uvařte doměkka. Vyndejte z vody a nechte vychladnout.
  2. Tofu rozmačkejte vidličkou a smíchejte s ostatními surovinami na náplň.
  3. Vychladlé a oloupané brambory prolisujte.
  4. Mrkev s polovinou vejce rozmicujte na kaši a přidejte k prolisovaným bramborám, přidejte mouku, osolte, ochuťte muškátovým oříškem a rychle zpracujte těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
  5. Těsto rozdělte na 3 díly. Z každého kusu těsta urvořte placku. Do středu dejte třetinu náplně a zabalte knedlík.
  6. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a pod poklicí vařte 7 minut.
  7. Petržel nasektejte nadrobno a smíchejte s olejem. Knedlíky jím na talíři přelijte