Když jsem vymýšlela tento recept, netušila jsem, že předčí má očekávání. Nechci se chlubit, ale toto je jeden z mých nejpovedenějších receptů na dezert. Jemné, hřehké, lahodné, voňavé, lehké a ZDRAVÉ!
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 8. 11. 2015
Doba přípravy: 25 minut
Doba pečení: 30 minut
Množství: 5 košíčků
Suroviny:
Těsto:
- 160g hladké celozrnné špaldové mouky
- ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 20g třtinového cukru
- ½ rozšlehaného vejce
- 35g másla
- 50 ml mléka
Náplň:
- 170g ricotty
- 30g umletých ořechů
- ½ vejce
- 30g medu
Na dokončení:
- Malá jablka
- Mletá skořice
Postup:
- Do mísy vložte suroviny na těsto kromě mléka a vypracujte prsty drobenku. Přilijte mléko a vypracujte pružné těsto.
- Těstem vyložte 5 formiček na pečení koláčků o průměru 9 cm. Vložte formičky do lednice na 15 minut.
- V misce smíchejte ricottu, ořechy, vejce a med.
- Jablka nakrájejte na tenké klínky.
- Troubu předehřejte na 180 ⁰C.
- Vyndejte formičky z lednice a do každé rozprostřete krém.
- Navrch poskládejte jablka do tvaru kytičky. Posypejte lehce skořicí.
- Vložte do trouby a pečte 30 minut.