Často jsou skvělé věci tak jednoduché. Často jsou vynikající jídla tak snadná. Tak jako chlebíčky s jahodami a brie. Vyvážená kombinace sladkého a slaného, lahodného se šťavnatým a nakyslého s pikantním je prostě báječná.
Někdy si možná lámete hlavu nad tím, co připravit jako předkrm ke grilování, na letní party, na piknik nebo jen tak na posezení na terásce. A právě tyhle chlebíčky jsou trefa do černého. Jejich zmiňované vyvážené různých chutě i vůně jsou pro chuťové pohárky, vlastně nejen pro ně, ale pro všechny naše smysly, úplná estráda.
Zaměstnáte všechny smysly
Na oko přitáhne pestrá barevná kombinace. Nosem ucítíte slaďounké jahody a svěží mátu spolu s jemně “žampionovým” aroma plísňového sýru. Kousnutím do křupavé bagety získáte příjemný chuťový vjem. Když začne jazyk přebírat svou úlohu, pocítíte takové uspokojení, že budete toužit sáhnout pro další.
A je to jen pár ingrediencí – dobře složených do sebe – které připraví krásný zážitek. A to je důvod, proč se hodí chlebíčky připravit pro spoustu všedních i nevšedních příležitostí.
Recept vznikl ve spolupráci s ETA. Na Eta blogu ho tedy najdete mezi dalšími skvělými recepty 🙂
Chlebíčky s jahodami a brie
Ingredience na 10 kousků
- Pomazánka:
1 větší zralé avokádo
3 – 4 lžíce limetové šťávy
Sůl
- Na obložení:
10 plátků sýru brie
2 – 3 jahody
pár snítek/lístků máty
Extra panenský olivový olej
Sůl
Bageta k podávání
Postup
- Avokádo rozmačkejte vidličkou na kaši. Zakápněte limetkovou šťávou, popř. můžete použít i citron. Lehce osolte a promíchejte.
- Bagetu nakrájejte na plátky. Opečte v toustovači.
- Každý plátek potřete avokádovou pomazánkou. Ozdobte plátkem brie, jahody a pár lístky máty. Lehce zakápněte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec jen lehce dosolte a podávejte.