Domů » Karobový chlebíček s banánem

Karobový chlebíček s banánem

Některé skvělé věci vznikají náhodou. Třeba jako tento chlebíček! To si jednou takhle Honzík nechtěl hrát s hračkami, proto jsem ho vzala do kuchyně, aby se mnou něco uvařil. Pozorovat mě ho někdy totiž moc baví 🙂 A tak máma vynosila ze špajzu různé mouky, vytáhla pár dalších ingrediencí a pustila se do sypání, míchání, pečení… A pak to ochutnala a – wow! Mňam! Sakryš proč jsem si to jen nezapsala, kolik čeho jsem tam nasypala? 🙂

Chlebíček byl tak krásně vláčný, kyprý a skvěle chutnal! Zmizel strašně rychle, proto jsem se nebránila připravit další a tentokrát si suroviny zvážit. Jenže to nebylo ono. Takže jsem do něj šla ještě napotřetí a to už bylo ono! A tady je ten recepis, který vznikl díky Honzíkově znuděné náladě 🙂 Moc se těším, až bude dost velký na to, abych ho mohla upéct i jemu. S papáním to zatím není žádná sláva. Geny po taťkovi se asi v tomhle případě bohužel nezapřou. O tom, jak je mlsný, se tu občas zmiňuji a když jsem dnes vedla na toto téma diskuzi s jeho mamkou, mám se asi ještě na co těšit! 🙂

Tak mě napadá, že možná budu chlebík péct častěji, abych si obalila nervy – něcím sice sladkým, ale zdravým a moc dobrým!

Detaily receptu

Množství

chlebíčková forma <br>o délce 25 cm

Doba přípravy

7 minut

Doba pečení

35 minut

Ingredience

  • 100 g hodně zralého banánu – asi 1 středně velký

  • 2 – 3 lžíce karobu (můžete nahradit kakaem)

  • 2 lžíce xylitolu

  • 1 větší vejce

  • 40 g oleje – kokosový, slunečnicový, rozpuštěné máslo…

  • 120 ml mléka, popř. nelze nic zkazit vodou

  • 80 g žitné celozrnné hladké mouky

  • 50 g mouky z červené čočky

  • 20 g otrub (pšeničných)

  • 20 g hladké špaldové mouky

  • na špičku nože sody

  • špetka soli

Postup

  • Postup je jednoduchý – rozmačkejte banán vidličkou. Přidejte karob a vejce a vidličkou rozmačkejte na kaši. Pak přidejte všechny zbylé ingredience a promíchejte.
  • Těsto nalijte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečte při 180 °C 30 – 35 minut.

Chlebíček skvěle chutná s rybízovým džemem a jogurtem!