Domů » Křupavé celozrnné palačinky plněné krůtím masem

Křupavé celozrnné palačinky plněné krůtím masem

Tortillu nemusíte shánět v regálech obchodů, stačí obětovat pár minut a vykouzlíte si svojí celozrnnou, ještě lepší a zdravější.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
6. 4. 2014

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

Palačinka:

  • 125 ml vody
  • 50 g celozrnné hladké mouky (pšeničná)
  • 1 lžíce lněných semínek
  • Špetka soli
  • Olej na vymazání pánve

Náplň:

  • 120 g krůtího masa
  • 50 g červené papriky
  • 1 středně velká červená cibule
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce oleje
  • 30 g sýra na zapečení (já použila fetu)
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. V misce smíchejte suroviny na palačinku (jelikož záleží na „savosti“ mouky, buď ještě trochu mouky přidejte, nebo naopak nařeďte těsto trochou vody, abyste získali jemné lité těsto).
  2. Pánev (o průměru cca 27 cm) potřete slabě olejem a rozehřejte. Poté na ní nalijte těsto a rozlijte jej až do krajů. Pozvolna opékejte a obracejte. Když je palačinka upečená, odložte ji na talíř. Předehřejte troubu na 220 °C.
  3. Krůtí maso nakrájejte na drobné kostičky (asi 0,5 cm) a v misce smíchejte s římským kmínem a olejem. Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak papriku.
  4. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem a začněte opékat kousky masa. Jakmile se zatáhne, lehce posolte a přimíchejte cibuli. Cibuli nechte zesklovatět. Přimíchejte papriku, nasekanou petrželku a pepř. Asi minutu promíchávejte, odstavte z plotny. Nakonec přimíchejte nastrouhaný sýr.
  5. Palačinku naplňte směsí – srolujte jako burito. Vložte na 5 minut do trouby a zapečte.