Domů » Ovocný chlebíček
ovocný chlebíček

Ovocný chlebíček

Sladkost nemusí být hřích – zdravý ovocný chlebíček je plný ovoce a celozrnných cereálií, díky nimž je bohatý na vlákninu. Je na vás, jestli si jej dopřejete spolu s ovocem a jogurtem jako plnohodnotnou snídani, anebo k odpolední kávičce.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
16. 1. 2015

Detaily receptu

Množství

1 chlebíčková forma (cca 25 cm)

Doba přípravy

20 minut

Doba pečení

1 hodina

Ingredience

  • 110g celozrnné (pšeničné) mouky

  • 65g ovesných vloček

  • 170ml mléka

  • 40g cukru muscovado (třtinového cukru)

  • 200g oloupaných jablek

  • 90g banánu + 1 menší

  • 1 vejce

  • 40g slunečnicových semínek

  • 1 lžíce karobu

  • Na špičku nože jedlé sody

  • ½ lžičky skořice

Postup

  • Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C.
  • Mléko zahřejte s cukrem a vločkami, odstavte z plotny. Jablka nastrouhejte nahrubo. Banán rozmačkejte vidličkou. Ovoce vložte do mísy a smíchejte se zbylými ingrediencemi (menší banán nechte stranou, použijete jen 90g) vč. nasáklých vloček s oslazeným mlékem. Důkladně směs promíchejte a nalijte do formy. Banán nakrájejte na slabé plátky.
  • Navrch těsta rozložte plátky banánu a vložte do trouby. Pečte 45min – 1 hodinu.
  • Můžete servírovat s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.