Recept na parmazánové rohlíčky je jedním z těch receptů. Naplnila jsem je krom parmezánu ještě bylinkami a sušenými rajčaty, ale zkoušela jsem poté ještě várku s olivami a šunkou a to byla také dobrota.
Listové těsto používám cereální. Má podle mě takovou „plnější“ chuť a já, která má ráda zrníčka, vidí benefit ještě v tomto ohledu. Trochu vlákniny navíc snad ještě nikomu neuškodilo.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 25. 12. 2016
Není pravidlo, že listové těsto je nutné před pečením potírat rozšlehaným vejcem. Já ho potírám vodou, aby bylo vláčnější a u rohlíčků jsem ho nechala jen tak. A vidíte, také to jde. Nebojte se toho. Je to jen listové těsto. Vám může třeba vyhovovat potřené vejcem – tedy potřete ho ? Důležité u jeho pečení je, abyste neotevírali troubu dříve, než bude těsto upečené. Horkem v troubě se totiž jednotlivé vrstvičky oddělují a potřebují se teplem „zafixovat“. Proto, aby těsto lístkovalo, je potřeba péct listové těsto na vysoké teploty (220 ⁰C).
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 15 rohlíčků
Suroviny:
- Cereální listové těsto (pracuji s těstem od Nowaca – má 3 pláty)
- Rajčatový protlak nebo sugo
- Parmezán (asi 30 g)
- Sušená rajčata naložená v oleji
- Bazalka (nejlépe čerstvá)
- Mouka na podsypání
Suroviny:
- Na pomoučeném vále rozválejte listové těsto na obdélník široký asi 15 cm. Plát těsta lehce potřete rajčatovým protlakem nebo sugem, posypte nastrouhaným parmezánem a najemno pokrájenými bylinkami. Rozkrájejte na trojúhelníky. Na široký konec položte pruh osušeného rajčete a stočte do rohlíčku.
- Vyskládejte rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem a potřete vodou. Vložte do trouby předehřáté na 220 ⁰C a pečte asi minut.