Domů » Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Už jste měli tu čest s medvědím česnekem? Jestli ne, rychle se pro něj vydejte na trhy anebo přímo do přírody. Jeho sezóna je v plném proudu a tato polévka rozhodně není tím jediným jídlem, v němž můžete tuto sezónní surovinu využít.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
21. 4. 2015

Doba přípravy: 15 minut

Množství: 4 porce

Suroviny:

  • Oříšek másla (10g)
  • ½ středně velké cibule (30g), nakrájené nadrobno
  • 80g brambory, nakrájené na drobné kostičky
  • 80 – 100g medvědího česneku
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 50ml smetany
  • Sůl, olivový olej a čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte máslo. Cibuli nechte zesklovatět a přidejte brambory. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, lehce osolte a dejte vařit.
  2. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidejte opraný medvědí česnek. Vařte 1-2 minuty a rozmixujte dohladka.
  3. Zjemněte smetanou, dosolte.

Na talíři lehce polijte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem.