Těsto vyválejte opravdu tenké..nejen, že těstoviny nebudete muset vařit moc dlouhou, především však vynikne vyvážená chuť ingrediencí.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 1. 7. 2014
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 1 menší vejce – 50 g + vejce na potření
- 50 g pšeničné celozrnné hladké mouky
- 30 g hladké mouky + na podsypání
- 50 g uzeného lososa
- 50 g mozzarelly (lehká)
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 jarní cibulka
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce parmezánu
- Kůra z ½ citronu
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- Hrst rukoly
Postup:
- V míse smíchejte mouky s vejcem a špetkou soli. Na vále vypracujte tuhé těsto. (Každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.) Nechte chvíli odležet.
- Uzeného lososa nakrájejte najemno. Mozzarellu nakrájejte na jemné kostičky a smíchejte s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolte a promíchejte.
- Těsto vyválejte na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypávejte moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Plát těsta rozpůlte na dvě nestejně velké poloviny. Menší polovinu lehce potřete rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládejte hromádky směsi. Druhou polovinou překryjte a snažíte se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělte nožem.
- Ravioli vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 3-5 minut.
- Na nepřilnavé pánvi rozpálte olivový olej. Cibulku nakrájenou najemno vhoďte na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujte. Těstoviny vyndavejte děrovanou naběračkou a rovnou vkládete do pánve. Promíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou, přidejte parmezán a rukolu, lehce promíchejte a servírujete. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.