Domů » Raw pistáciový pudink
pistáciový pudink

Raw pistáciový pudink

Zelená barva je synonymem jara, a proto prvním jarním receptem na blogu pro tento rok je raw pistáciový pudink. Zelený, plný živin i originální chuti. Tak s chutí do něj!

(Ne)splněný Honzův sen

Často odpovídám na otázky “jak zvládám tolik práce při mateřské”. No… Je to někdy dřina, ale však to znáte – když vás něco baví a naplňuje, pak to jde tak nějak “samo”. Krom toho Honzík je moc hodný dítě a jeho denní režim je (aspoň prozatím) nastavený úplně skvěle, což mi vytváří prostor pro práci nebo cvičení.

A když by náhodou bylo potřeba, mám po ruce nadšenou hlídačku babičku 😀 A v neposlední řadě mám podporu Honzy. Podporu i pochopení. Málo kdo by asi chápal všude tolik nádobí, ze kterého nesmíme jíst anebo desky, které slouží pro focení. Anebo taky spoustu kuchařek, ze kterých nevařím – i přesto, že jimi ráda listuju (když mám čas). A Honza je taky ten, kdo mi aktuálně pomáhá řešit problém s nedostatkem inspirace.

Honza miluje pistáciové dobroty – dortíky, zmrzliny, čokolády apod. Proto, když narazil na pistáciový raw pudink, přišlo mu to jako dobrý námět pro mojí další tvorbu – a mě to navíc přišlo jako super návrhy pro Etu, se kterou aktuálně spolupracuji. Návrh se líbil, a proto je tenhle recept na světě! Totiž na blogu – tady i na Eta blogu.

pistáciový pudink

Reakce Honzy byly ale rozpačité 🙂 Já byla z originální chuti nadšená, Honza…překvapený. Jak je zvyklý na “umělé” pistáciové chutě ze sušenek a tak, tahle přirozená chuť ho prostě překvapila 😀 Kdybych mu do pudinku přidala pistáciové aroma, byl by určitě spokojenější. Já ale spokojená víc být nemohla. Přišel fakt se super nápadem – raw pistáciový pudink do konceptu mého zdravého blogu skvěle zapadá a nestyděla bych se ho podávat návštěvě ani rodině. Což jsem taky udělala a pudink se shledal s úspěchem i tam.

Raw pistáciový pudink

Detaily receptu

Množství

2 – 4 porce

Doba přípravy

10 minut

Vhodné <br>i pro

VEGANY

Bez

LEPKU

Ingredience

  • 2 velká zralá avokáda – celkem asi 300 g

  • 100 g pistácií – oloupaných, nesolených + na ozdobení

  • Hrst baby špenátu – 20 g

  • 2 – 3 lžíce javorového sirupu (případně více – podle chuti)

  • 2 lžíce dobrého kokosového mléka – 50 g

  • Šťáva ze 2 limetek

  • 2 – 3 lžíce vody

  • Pár zrníček soli

Postup

  • Do mixéru vložte dužinu avokáda, pistácie, špenát, javorový sirup, kokosové mléko, limetovou šťávu, vodu a malou špetku soli. Javorového sirupu, limetové šťávy a vody přidejte pro začátek méně, přidat se dá vždycky. Troška soli se přidává proto, že pomáhá zvýraznit sladkou chuť.
  • Ingredience rozmixujte dohladka. Podle chuti můžete dosladit sirupem a okyselit limetkou. Ta dává pudinku příjemnou svěžest. Pro hladší konzistenci případně přidejte ještě trochu vody a promixujte. Konzistence by neměla být příliš řídká, ale ani hustá.
  • Pudink přendejte do skleniček a posypejte podrcenými pistáciovými oříšky. Případně můžete přidat i drobné ovoce nebo další oříšky a semínka.
  • Tip navíc: Pokud se chystáte servírovat pudink ihned, můžete místo vody přidat pár ledových kostek, které pomůžou pudink ochladit. Případně, pokud se chystáte servírovat pudink o něco později, si dávejte pozor, aby nečekal na svou chvíli moc dlouho. Na povrchu může lehce chytat šedavou barvu kvůli oxidaci avokáda.
pistáciový pudink