Možná, že vám z dětství chybí ty “zajíčkové” snídaňové kuličky, které už teď, v dospělosti, nepovažujete až za takové potěšení, když krom chuti berete v úvahu i opravdovou prospěšnost pro tělo. Víme přeci, že si dokážeme pochutnat i na “bohatších” jídlech, které našemu tělu opravdu prospějí. Pokud se vám ale po kakaových kuličkách do jogurtu nebo mléka stýská a chtěli byste je nahradit zdravou alternativou, zkuste právě tyhle.
Nejsme stroje ani králíček, abychom vyprdli na vlas stejně velké a pravidelné kuličky těsta na plech, a proto nás čeká terapeutická čtvrthodinka vyvalování. Ale stojí to za to 😉 Kuličky jsou příjemně křupavé, chutnají skvěle, i když nejsou tak sladké.
Abych vytvořila nutričně ještě zajímavější dobrotu, zkusila jsem kuličky obohatit proteinem. Vím, že někteří ho máte rádi nejen ve formě nápoje po tréninku, ale rádi z něj i pečete. Tak doufám, že tenhle recept zařadíte mezi své oblíbence, tak jako já.
Recept jsem vytvořila ve spolupráci se Svět plodů.
Snídaňové kuličky s proteinem
Detaily receptu
1 plech
30 minut
12 – 15 minut
Ingredience
40 g syrovátkového proteinu s čokoládovou příchutí
50 ml polotučného mléka
70 g rýžové mouky
40 g mandlové mouky
20 g xylitolu (nebo jiného cukru)
Na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
10 g kakaa
Špetka mleté vanilky
Špetka soli
Postup
- Protein rozmíchejte s mlékem. Přidejte obě mouky, xylitol, kypřicí prášek, kakao, vanilku a malou špetku soli a zpracujte na tužší těsto.
- Z těsta tvarujte drobné kuličky. Ruce si můžete lehce potřít vodou, aby se těsto na ruce nelepilo.
- Kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 180 °C pečte 12 – 15 minut. Nechte na plechu zchladnout a poté uzavřete do krabičky nebo sklenice.