Domů » Veganský parmezán
veganský parmezán

Veganský parmezán

Veganský parmezán má tu výhodu, že se mimo lednici nezkazí. A proto se může stát sklenička tohoto výborného, univerzálního dochucovadla originálním jedlým dárkem. Hodí se nejen na těstoviny, ale i k dalším pokrmům.

Jak chutná, na co ho použít?

Stejně jako klasický parmezán, hodí se tento ořechový na dochucení těstovin v různých úpravách. Doplní výborně zeleninu, zeleninové omáčky a ragú, luštěniny nebo tofu… Můžete jím posypat obložené chleby nebo saláty. Svou “sýrovou” chuť získává díky lahůdkovému droždí. To mimochodem upotřebíte pro dochucení také spousty jídel. Lehkou pikantnost zase dodá sušený česnek.

Parmezán skladujte, pokud možno, v chladu, uzavřený ve skleničce. Vydrží klidně měsíc až dva ve skvělé kondici. Tím, že jde o směs trvanlivých ingrediencí, nepodlehne zkáze ani za delší dobu. Nebude už ale tak aromatický a chuťově výrazný.

Veganský parmezán

Ingredience

  • 50 g kešu ořechů

  • 1 plná lžíce lahůdkového droždí

  • ½ lžičky granulovaného česneku

  • Větší špetka soli

Postup

  • Ingredience společně stačí rozmixovat. Poté skladujte v uzavíratelné skleničce nebo krabičce, kde vydrží pár týdnů.