Domů » Celozrnné košíčky s pečeným lilkem

Celozrnné košíčky s pečeným lilkem

Hokus pokus a další zdravá dobrota je na světě 🙂

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
21. 9. 2014

Doba přípravy: 1 hodina
Doba pečení: 30 minut

Množství: 4 košíčky, průměr cca 10 cm

Suroviny:

Těsto:

  • 150 g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 55 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce

Náplň:

  • ¼ lilku
  • 1 vejce
  • 100 g polotučného měkkého tvarohu
  • 20 g sušených rajčat v oleji
  • 10 g strouhaného parmezánu
  • Sušený česnek a tymián
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup:

  1. Lilek nakrájejte na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolte a nechte asi 20 minut vykapat. Předehřejte troubu na 200 °C. Lilek osušte papírovou utěrkou. Plech vyložte pečicím papírem a lilek na něj rozložte. Lehce pokapejte olejem a posypejt sušeným česnekem a tymiánem. Dejte péct dozlatova – asi 15-20 minut.
  2. Než se vybrečí lilek, můžete si připravit těsto. Mouku zpracujte s vejce, máslem a solí a nechte v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet.
  3. Těstem vyložte formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smícheje s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvěte do košíčků, navrch položte plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dejte péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C.