Hokus pokus a další zdravá dobrota je na světě 🙂
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 21. 9. 2014
Doba přípravy: 1 hodina
Doba pečení: 30 minut
Množství: 4 košíčky, průměr cca 10 cm
Suroviny:
Těsto:
- 150 g celozrnné hladké pšeničné mouky
- 55 g másla
- 1 lžička soli
- 1 vejce
Náplň:
- ¼ lilku
- 1 vejce
- 100 g polotučného měkkého tvarohu
- 20 g sušených rajčat v oleji
- 10 g strouhaného parmezánu
- Sušený česnek a tymián
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup:
- Lilek nakrájejte na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolte a nechte asi 20 minut vykapat. Předehřejte troubu na 200 °C. Lilek osušte papírovou utěrkou. Plech vyložte pečicím papírem a lilek na něj rozložte. Lehce pokapejte olejem a posypejt sušeným česnekem a tymiánem. Dejte péct dozlatova – asi 15-20 minut.
- Než se vybrečí lilek, můžete si připravit těsto. Mouku zpracujte s vejce, máslem a solí a nechte v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet.
- Těstem vyložte formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smícheje s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvěte do košíčků, navrch položte plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dejte péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C.