Domů » Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Těstoviny můžete upravit na stovky způsobů. Mými nejoblíbenějšími komponenty pro dochucení těstovin jsou rajčatové omáčky anebo právě ricotta. Vždy ale neopomenu nějakou zeleninu, kterou jsem v tomto případě lehce podusila na víně.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
7. 2. 2015

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 80g celozrnných špaget
  • 50g lilku
  • 30g cukety
  • 1 šalotka
  • 4cl suchého bílého vína
  • 5 cherry rajčátek
  • 30g ricotty
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a tymián

Postup:

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny. Šalotku nakrájejte najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojte napůl. Česnek nakrájejte na tenké plátky.
  2. Dejte vařit špagety. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a šalotku na něm lehce orestujte. Přidejte lilek a opékejte asi 3 minuty. Poté přidejte česnek, tymián a cuketu. Míchejte, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijte vínem, osolte a nechte vyvařit.
  3. Do pánve přidejte rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promíchávejte, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.