Domů » Chlebíčky s jahodami a brie
chlebíčky s jahodami a brie

Chlebíčky s jahodami a brie

Často jsou skvělé věci tak jednoduché. Často jsou vynikající jídla tak snadná. Tak jako chlebíčky s jahodami a brie. Vyvážená kombinace sladkého a slaného, lahodného se šťavnatým a nakyslého s pikantním je prostě báječná.

Někdy si možná lámete hlavu nad tím, co připravit jako předkrm ke grilování, na letní party, na piknik nebo jen tak na posezení na terásce. A právě tyhle chlebíčky jsou trefa do černého. Jejich zmiňované vyvážené různých chutě i vůně jsou pro chuťové pohárky, vlastně nejen pro ně, ale pro všechny naše smysly, úplná estráda.

Zaměstnáte všechny smysly

Na oko přitáhne pestrá barevná kombinace. Nosem ucítíte slaďounké jahody a svěží mátu spolu s jemně “žampionovým” aroma plísňového sýru. Kousnutím do křupavé bagety získáte příjemný chuťový vjem. Když začne jazyk přebírat svou úlohu, pocítíte takové uspokojení, že budete toužit sáhnout pro další.

A je to jen pár ingrediencí – dobře složených do sebe – které připraví krásný zážitek. A to je důvod, proč se hodí chlebíčky připravit pro spoustu všedních i nevšedních příležitostí.

Recept vznikl ve spolupráci s ETA. Na Eta blogu ho tedy najdete mezi dalšími skvělými recepty 🙂

Chlebíčky s jahodami a brie

Ingredience na 10 kousků

  • Pomazánka:
  • 1 větší zralé avokádo

  • 3 – 4 lžíce limetové šťávy

  • Sůl

  • Na obložení:
  • 10 plátků sýru brie

  • 2 – 3 jahody

  • pár snítek/lístků máty

  • Extra panenský olivový olej

  • Sůl

  • Bageta k podávání

Postup

  • Avokádo rozmačkejte vidličkou na kaši. Zakápněte limetkovou šťávou, popř. můžete použít i citron. Lehce osolte a promíchejte.
  • Bagetu nakrájejte na plátky. Opečte v toustovači.
  • Každý plátek potřete avokádovou pomazánkou. Ozdobte plátkem brie, jahody a pár lístky máty. Lehce zakápněte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec jen lehce dosolte a podávejte.
chlebíčky s jahodami