skvělé veganské jídlo, na kterém si pochutná i milovník masa.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 27. 3. 2014
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 15-20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 3 velké klobouky krémových žampionů
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce oleje
- 80 g přírodního tofu
- 70 g sterilovaných červených fazolí
- 1 stroužek česneku
- Sůl
Postup:
- Žampiony vydlabeme lžičkou, lehce posolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
- Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a vnitřky žampionů, lehce posolíme a asi 2 minuty opékáme. Odstavíme z ohně.
- Tofu nastrouháme najemno. V misce rozmačkáme fazole, které jsme propláchli a nechali okapat. Přimícháme tofu, utřený česnek a osolíme. Vše promícháme vidličkou.
- Vyndáme žampiony z trouby a teplotu zvýšíme na 200 °C. Klobouky naplníme směsí a vrátíme na 15 minut do trouby.