Domů » Žampiony plněné tofu a fazolemi

Žampiony plněné tofu a fazolemi

skvělé veganské jídlo, na kterém si pochutná i milovník masa.

Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován:
27. 3. 2014

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 15-20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 3 velké klobouky krémových žampionů
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce oleje
  • 80 g přírodního tofu
  • 70 g sterilovaných červených fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

Postup:

  1. Žampiony vydlabeme lžičkou, lehce posolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a vnitřky žampionů, lehce posolíme a asi 2 minuty opékáme. Odstavíme z ohně.
  3. Tofu nastrouháme najemno. V misce rozmačkáme fazole, které jsme propláchli a nechali okapat. Přimícháme tofu, utřený česnek a osolíme. Vše promícháme vidličkou.
  4. Vyndáme žampiony z trouby a teplotu zvýšíme na 200 °C. Klobouky naplníme směsí a vrátíme na 15 minut do trouby.