Těstoviny můžete upravit na stovky způsobů. Mými nejoblíbenějšími komponenty pro dochucení těstovin jsou rajčatové omáčky anebo právě ricotta. Vždy ale neopomenu nějakou zeleninu, kterou jsem v tomto případě lehce podusila na víně.
Toto je starší recept převzatý z mého blogu Vařeniště.cz
Publikován: 7. 2. 2015
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 80g celozrnných špaget
- 50g lilku
- 30g cukety
- 1 šalotka
- 4cl suchého bílého vína
- 5 cherry rajčátek
- 30g ricotty
- 1 malý stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a tymián
Postup:
- Dejte vařit vodu na těstoviny. Šalotku nakrájejte najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojte napůl. Česnek nakrájejte na tenké plátky.
- Dejte vařit špagety. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a šalotku na něm lehce orestujte. Přidejte lilek a opékejte asi 3 minuty. Poté přidejte česnek, tymián a cuketu. Míchejte, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijte vínem, osolte a nechte vyvařit.
- Do pánve přidejte rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promíchávejte, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.