Domů » Edice receptů » Na zahřátí

Na zahřátí

Jaké pokrmy jsou vhodné na zahřátí? Ideálně jsou to příjemně kořeněné, někdy i pikantnější jídla, která procházejí tepelnou úpravou. Nikdy jindy v roce nechutnají chutnější a kořeněné pokrmy tak dobře, jako právě na podzim a v zimě. Než se tedy naše chutě přeorientují na svěží dobroty hodné teplých slunečných dní, pojďme ochutnat zahřívací dobroty:

Den začíná snídaní

Ráno dělá den a den je fajn začít dobrou snídaní. Co vás rozhodně nabije energií je skvělá ovesná kaše. Vylepšit si ji můžete mákem a podušeným ovocem. Nejen švestkami, ale například hruškovým či jablečným kompotem – přidat do něj můžete i sušené švestky. Skvělá je ovesná kaše s mrví, která je o něco svěžejší, ale také zahřeje.

Originální způsob přípravy kaše, která se zároveň stává výtečným a zdravým koláček, je její pečení v troubě. Můžete zkusit i podobnou verzi zvanou mug cake, kterou “upečete” během chvíle v mikrovlnce.

Další dobrotou z trouby, kterou si ke snídani můžete dopřát, jsou zdravější francouzské tousty. Připravit si je můžete i plněné.

Milovníci palačinek, lívanců a vaflí, inspirujte se například těmito odzkoušenými recepty na snídaňové potěšení:

A pakliže patříte mezi ty, co si snídani nosí často s sebou do práce, uvítáte jistě tyto tipy: