Domů » Kuřecí prsa zapečená s lilkem a rajčaty
kuřecí prsa zapečená s lilkem a rajčaty

Kuřecí prsa zapečená s lilkem a rajčaty

Tento jednoduchý recept mi potvrdil hned dvě rčení: 1) v jednoduchosti je krása a 2) nejlepší akce jsou neplánovaný akce. Zkrátka recept na kuřecí prsa zapečená s lilkem a rajčaty nebyl ten, který bych nějak plánovala dopředu. Naopak – nevěděla jsem, co uvařit k obědu, času taky nebylo nazbyt… Ovšem kdy je 🙂

Během pečení v troubě, kdy se vůně začaly krásně linout po domě, jsem stačila nakrmit Honzíka a ještě si s ním chvíli pohrát. Když přišel čas vyndavání pekáčku z trouby, napadlo mě udělat si hezčí fotku než tu mobilovou. A tak jsem vytáhla desku, foťák…udělala párkrát cvak cvak a než si mě Honzík vyžádal na kobereček – hrací kobereček – za hračkami, bylo hotovo.

Že jídlo hezky vypadalo a vonělo už jsem zjistila. A co chuť? No samozřejmě skvělá. Použila jsem farmářské kuřecí (k velkému potěšení už ho začali prodávat v Lidlu). Pustilo dobrou šťávičku. A stejně tak zelenina. Tohle, když se smíchá dohromady, nemůže chutnat jinak než fantasticky – navíc s těma bylinkama a česnekem. No prostě mňam!

Na Instagramu jsem dostala k tomuto rychloreceptu pozitivní feedback, tudíž jsem se rozhodla recept publikovat i na blogu. A to stejně tak za tepla, jako jsem ho stačila vyfotit. Takže tady je 🙂

Detaily receptu

Množství

2 porce

Doba přípravy

10 minut

Doba pečení

25 minut

Bez

LEPKU

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa

  • olej na orestováná masa

  • sůl

  • 1 lilek

  • 3 – 4 rajčata

  • olivový olej

  • pár snítek tymiánu

  • pár snítek oregana

  • rozmarýn

  • 1 – 2 stroužky česneku

Postup

  • Lilek nakrájejte na čtvrtkolečka silná něco málo přes centimentr. Ideální bude nasolit lilek a nechat vypotit půl hodiny. Já jsem ten čas zkrátila… Smíchejte v míse lilek osušený papírovou utěrkou s rajčaty nakrájenými na menší kusy, pokapejte olejem, přidejte rozdrcený česnek a lístky z pár snítek tymiánu a oregana. Přidejte i trochu najemno pokrájeného rozmarýnu. Malinko osolte a promíchejte.
  • Zeleninu rozprostřete do zapékací misky (o něco větší než je maso).
  • Kuřecí prsa osolte a zprudka nechte zatáhnout na pánvi ze všech stran. Přendejte maso na zeleninu a v troubě pečte 25 minut při 190 °C.
  • Připravila jsem si k tomu ještě brambory vařené ve slupce, ale skvěle bude jídlo chutnat s chlebem, který perfektně nasákne tu šťávičku!

Je kuřecí maso vaše oblíbené? Vyzkoušejte i další snadné recepty:

salát s kuřetem

Kuřecí nugetky s kadeřávkovým salátem

Trhané kuřecí maso v rajčatové omáčce s cizrnou

Kuřecí kari