Nejen Vánoce jsou skvělá příležitost, kdy darovat jedlé dárky. Něco dobrého na zub potěší vždycky. A to tím spíš, když jde o něco neobvyklého. Myslím, že dukkah, veganský parmezán nebo slaná granola určitě překvapí.
A protože jde o dárky právě trochu neobvyklé, opatřete skleničky nebo dózy nejen jejich názvem, ale i štítkem, kde popíšete jejich využití. Více informací o každém z dárků najdete v samostatných příspěvcích.
Dukkah
Dukkah je recept, který jsem zde publikovala nějaký ten pátek nazpět. Když jsem ho tenkrát zkoušela poprvé, propadla jsem jeho oříškovo-sezamovo-kořenité chuti a nesmí u nás na lince v dóze chybět. Sypu si ho na saláty, pečenou zeleninu i obložené chleby se sýrem.
Slaná granola
Krom dukkahu skvěle oživí saláty i slaná granola. Ta mimochodem výborně chutná s tvarohem a čerstvou zeleninou. Podávat ji lze s různými pomazánkami, dipy atd.
Kořeněné ořechy
Smlsněte si na pečené směsi ořechů v úžasné marinádě. Pojí se v ní rozmanité chutě – kořenitost, lehká pikantnost, sladká chuť i kouřové aroma. Originálně doplní salát i kanapky.
Veganský parmezán
Veganský parmezán si určitě oblíbí i nevegani a nevegetariáni. Upotřebit ho můžete tam, kde byste použili klasický parmezán. Jeho výhodou je, že nemusí být v lednici 🙂
Perníčková granola
Voňavá perníčková granola je plná zdravých živin. Protože ji připravujete vy sami, máte pod kontrolou kvalitu potravin a maximum chutí.